Malzemeler:
3 kilo turşuluk salata
2 baş sarımsak
yarım bağ maydanoz
2 su bardağı sirke
6-7 yemek kaşık iri tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı nohut
yaklaşık 8-9 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
Salatalık Turşusu
Yapılışı:
Turşu koyacağımız bidonun içine nohutlar konulur. Salatalıklar bidona dizilir. Aralarına sarımsak konulur. En üstüne 2 su bardağı sirke, 6-7 yemek kaşığı iri tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, yaklaşık 8-9 bardak su koyulur ve bir yemek kaşığı şeker eklenir, karıştırılır. Salatalıklar üzerine dökülür. (Ben bir tane de aspirin attım.) Sonra yarım bağ maydanoz koyulur ve kapağı kapatılır.
Not:1 litre suya 5 yemek kaşığı tuz konulur yani 80 gram
5 litre suya 25 kaşık tuz konulur
turşunun suyu tuzla kaynatılmalı
lezzet katması için tane karabiber,dereotu,defne yaprağı konur.
Not:1 litre suya 5 yemek kaşığı tuz konulur yani 80 gram
5 litre suya 25 kaşık tuz konulur
turşunun suyu tuzla kaynatılmalı
lezzet katması için tane karabiber,dereotu,defne yaprağı konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder