27 Ekim 2013 Pazar

Soslu Tavuk Kapama

Malzemeler:

1 paket tavuk
Sosu için:
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
Pilavı için:
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk sulu karışım
2 tane domates
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tere yağ
Tuz



Soslu Tavuk Kapama

Yapılışı:


Sosun Yapılışı:
Bir kapta önce soğan rendelenir, sarımsağın kabuğu soyulur ve ezilir. Malzemelerin hepsi karıştırılır. 
Tavuk bu sosa bulanır. Tavuk iki üç saat bu sos ile bekletilir ve tepsiye konulur fırına sürülür.
Pilavın Yapılışı:
Pirinç sıcak su ile ıslatılır ve iki saat bekletilir. Sonra pirinç yıkanır ve suyu süzülür.
Bir tencereye biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tere yağ konulur. Yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç konulur ve biraz kavrulur. Üzerine kabukları soyulmuş iki domates rendelenir. Biraz böyle kavrulur ve üç su bardağı tavuk suyu konulur ve tuz konulur. Bir su bardağı nohut eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Pilav suyunu çektikten sonra altı kapatılır. Pilavın üstüne gazete kağıdı koyulur ve kapağı kapatılır. Pilav 10-15 dk dinlendirilir ve bir tepsiye koyulur. Üzerine tavuklar konulur. Pilavın üstüne tavuğun sosundan dökülür.
Afiyet Olsun



Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder