Malzemeler:
1 kilo patlıcan
Köftesi için:
Kıyma
1 çay bardağı galeta unu
2-3 yemek kaşığı su
1 tane soğan
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
Kara biber, kırmızı biber
Tuz
Köftesi için:
Kıyma
1 çay bardağı galeta unu
2-3 yemek kaşığı su
1 tane soğan
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
Kara biber, kırmızı biber
Tuz
Köfteli Patlıcan
Yapılışı:
Patlıcanların sapları bırakılır, ocakta közlenir. Köfteler iyice yoğrulur. Buzdolabı poşetinin üzerine köfte yayılır sonra közlenmiş patlıcan köftenin üstüne koyulur ve buzdolabı poşetin yardımıyla köftesi iki kenardan kaldırılıp patlıcanın üstüne geçirilir.
1 kaseye su koyarak elleri sık sık batırıp köfteli patlıcanın yüzeyi pürüzsüz olana kadar sıvayarak düzeltilir. Patlıcanlar tepsiye dizilir ve üzerilerine fırça ile sıvı yağ sürülür fırına verilip kızartılır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder