19 Ocak 2014 Pazar

Saray Sarması

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket damla sakızlı vanilya
1 yemek kaşığı tere yağ
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı süt






Saray Sarması

Yapılışı:

Süt un şekeri  karıştırıp tel çırpıcıyla pişirin.tereyağı ve vanilyasını koyup altını kapatın.mikserle çırpın.
bir fırın tepsisine hindistan cevizi serpin.muhallebiyi tepsiye dökün.soğumaya bırakın.bir kaç saat durdurun.
çilekli krem şantiyi sütle beraber mikserle çırpın.muhallebinin üzerine döküp düzeltin.önce tepsinin enine sonra boyuna bir kaç parçaya kes ve rulo sarıp hindistan cevizine bulayın.tepsiye dizin ve servise hazır
Afiyet Olsun


Resimler:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder