Malzemeler:
3-4 tane patates
1 büyük soğan
250 gram kıyma
4-5 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
3-4 tane yeşil sivri biber
Baharatlar:
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
2 tane domates
3-4 yeşil sivri biber
1 büyük soğan
250 gram kıyma
4-5 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
3-4 tane yeşil sivri biber
Baharatlar:
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
2 tane domates
3-4 yeşil sivri biber
Patates Oturtma
Yapılışı:
İç Malzemesinin Yapılışı:
Tencereye zeytin yağı konulur. Soğan ve sarımsak ince
doğranır tencereye eklenir ve kavrulur. Sonra üzerine kıyma eklenir. Kırmızı ve
yeşil biberler doğranır kıymanın üzerine eklenir.Tuzu ve baharatları
konulur.
Yemeğin Yapılışı:
Patatesler yuvarlak şekilde dilimlenir ve hafif
kızartılır. Ayrı bir tencerenin altına patatesler sırayla dizilir. Patateslerin
üzerine, yaptığımız iç malzeme yayılır. İç malzemenin üstüne yeniden, bir kat
kızartılmış patatesler dizilir. En üstüne dilimlenen domates ve biberler dizilir.
Salça ve su karıştırılır yemeğin üstüne dökülür ve ocağa konulur pişirilir.
(İsteyen tepsiye koyup fırında pişirebilir.)
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder