14 Ekim 2013 Pazartesi

Patates Oturtma

Malzemeler:

3-4 tane patates
1 büyük soğan
250 gram kıyma
4-5 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
3-4 tane yeşil sivri biber
Baharatlar:
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
2 tane domates
3-4 yeşil sivri biber



Patates Oturtma

Yapılışı:


İç Malzemesinin Yapılışı:
Tencereye zeytin yağı konulur. Soğan ve sarımsak ince doğranır tencereye eklenir ve kavrulur. Sonra üzerine kıyma eklenir. Kırmızı ve yeşil biberler doğranır kıymanın üzerine eklenir.Tuzu ve baharatları konulur.
Yemeğin Yapılışı:
 Patatesler yuvarlak şekilde dilimlenir ve hafif kızartılır. Ayrı bir tencerenin altına patatesler sırayla dizilir. Patateslerin üzerine, yaptığımız iç malzeme yayılır. İç malzemenin üstüne yeniden, bir kat kızartılmış patatesler dizilir. En üstüne dilimlenen domates ve biberler dizilir. Salça ve su karıştırılır yemeğin üstüne dökülür ve ocağa konulur pişirilir. (İsteyen tepsiye koyup fırında pişirebilir.)

Afiyet Olsun


Resimler:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder