5 Ekim 2013 Cumartesi

Yelpaze Poğaça

Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Un
İç harcı için:
İnce kıyılmış maydanoz
Beyaz peynir
Üzerine sürmek için:
Tereyağı
Yumurta




Yelpaze Poğaça

Yapılışı:

Hamur için bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp mayalanana kadar üzeri kapalı beklenir. Mayalanan hamurları bezeler ayırılıp, avuç içinden biraz büyük açıp eritilen tereyağı ile önlü arkalı yağlanır. İç harç doldurlup yarısı üst üste gelecek şekilde bütün malzemeler tüketilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp 10 dk üstü kapalı şekilde dinlendirdikten sonra 170 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun


Resimler:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder