16 Ekim 2013 Çarşamba

Amasya Keşkeği

Malzemeler:

Yarım kilo kemikli et
Yarım kilo aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ








Amasya Keşkeği

Yapılışı:

Buğday ve nohut akşamdan sıcak suyla ıslatılır. Sonra bir düdüklüye sıvı yağı konulur. Üzerine iki kaşık salça eklenir ve yağda kavrulur. Üzerine yarim kilo kemikli et koyulur sonra akşamdan beklettiğimiz yarım kilo aşurelik buğday ve 1 su bardağı nohut koyulur. En son olarak suyu koyulur ve düdüklünün kapağı kapatılır. Yemek kaynadıktan sonra düdüğü indirilir. Düdüğü indirildikten sonra 40-45 dakka pişirilir.
Afiyet Olsun

Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder