Malzemeler:
6 su bardağı un2,5 su bardağı su
yarım paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç Malzemesi
Peynir ve Maydanoz
Ya da kıymalı iç
250 gram kıyma
1 kuru soğan (küp doğranmış)
tuz, karabiber
Ya da kıymalı iç
250 gram kıyma
1 kuru soğan (küp doğranmış)
tuz, karabiber
Mayalı Hamurla Midye Böreği
Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır. İçine ılık su, maya, şeker ve tuz eklenir. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurulur hamurun üzerini örtelim yarım saat dinlendirelim. Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Temiz bir zeminde yufka büyüklüğünde açılır. Üzerine bir çay bardağı su ve sıvı yağ karışımı serpelim. Hamur 4 eşit parçada kesilir (artı şeklinde) şekildeki gibi.
Her parçayı ucundan kıvrılır iç malzeme koyulur. Daha sonra kıvrılan parçalar kapatılır ve tepsiye dizilir.
Üzerine bir yumurta ile bir sıvı yağ çırpıp sürülür. En son 180 derecede fırına verelim.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder