30 Eylül 2013 Pazartesi

Mayalı Hamurla Midye Böreği

Malzemeler:

6 su bardağı un
2,5 su bardağı su
yarım paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç Malzemesi
Peynir ve Maydanoz
Ya da kıymalı iç
250 gram kıyma
1 kuru soğan (küp doğranmış)
tuz, karabiber




Mayalı Hamurla Midye Böreği

Yapılışı:

Kıymalı İçin Yapılışı: Kıyma ile soğan kavrulur ve baharatlar eklenir.

Unun ortası havuz gibi açılır. İçine ılık su, maya, şeker ve tuz eklenir. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurulur hamurun üzerini örtelim yarım saat dinlendirelim. Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Temiz bir zeminde yufka büyüklüğünde açılır. Üzerine bir çay bardağı su ve sıvı yağ karışımı serpelim. Hamur 4 eşit parçada kesilir (artı şeklinde) şekildeki gibi.



 Her parçayı ucundan kıvrılır iç malzeme koyulur. Daha sonra kıvrılan parçalar kapatılır ve tepsiye dizilir. 



Üzerine bir yumurta ile bir sıvı yağ  çırpıp sürülür. En son 180 derecede fırına verelim.
Afiyet Olsun


Resimler:












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder