18 Eylül 2013 Çarşamba

Haşhaşlı Rulo Çörek


Malzemeler:

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya
aldığı kadar un
İç malzemeler:
çekilmiş haşhaş
yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt




Haşhaşlı Rulo Çörek

Yapılışı:

Öncelikle, mayayı, şeker ile birlikte ılık suda eritin. Bu karışımın üzerine, süt, tuz, şeker ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayalım.

Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde 10-15 dakika mayalandırın.

İç malzemesini hazırlayın. Yani, haşhaş, tahin, şeker ve sıvı yağı ilave ederek bir karışım hazırlayın.

Mayalanan hamuru 4 büyük parçaya ayırın. Yuvarlak borcam tepsisi büyüklüğünde açın. Sonra, haşhaşlı içi sürün, rulo yapıp bükün. Yaptığınız ruloyu bıçakla 4-5 cm aralıklarla kesin. Diğer parçalara da aynı işlemi yapın. Yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye bu hamuru yerleştirin.

Tepside hamuru 10 dakika dinlendirin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.

Fırın ısınınca, hamurun üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve yağ ile hazırladığımız karışımı sürüp, fırına verin.

Üstü kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun

Ben bu şekillerde yaptım. Üçgen şeklinde de yapabilirsiniz.

Resimler:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder