Malzemeler:
Haşhaş
1 paket yaşmaya
1 su bardağı sıvı yağ
5 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Yumurta
1 paket yaşmaya
1 su bardağı sıvı yağ
5 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Yumurta
Haşhaşlı Çörek
Yapılışı:
Bir tepsiye şeker, maya ve birazda su koyulur, kabartılır. Bunun üstüne
sıvı yağ, tuz ve yeterince un koyulur, yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanması için bekletilir.
Yuvarlak bezeler yapılır ve elle açılır.
Sonra haşhaş sürülür
sıvı yağ, tuz ve yeterince un koyulur, yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanması için bekletilir.
Yuvarlak bezeler yapılır ve elle açılır.
Sonra haşhaş sürülür
Aralarına katlar iken haşhaş sürülür ve bohça şeklinde kapatılır.
Üstüne yumurta sarısı sürülür ondan sonra fırına verilir.
Fırında piştikten sonra servis edilir. Afiyet Olsun
Resimler:
Çok kabarık ve güzel çörekler oluyor!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder