14 Eylül 2013 Cumartesi

Haşhaşlı Çörek

Malzemeler:

Haşhaş
1 paket yaşmaya
1 su bardağı sıvı yağ
5 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Yumurta





Haşhaşlı Çörek

Yapılışı:

Bir tepsiye şeker, maya ve birazda su koyulur, kabartılır. Bunun üstüne
sıvı yağ, tuz ve yeterince un koyulur, yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanması için bekletilir. 

Yuvarlak bezeler yapılır ve elle açılır.



Sonra haşhaş sürülür




Aralarına katlar iken haşhaş sürülür ve bohça şeklinde kapatılır.


Üstüne yumurta sarısı sürülür ondan sonra fırına verilir.

Fırında piştikten sonra servis edilir. Afiyet Olsun

Resimler:





Çok kabarık ve güzel çörekler oluyor!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder