28 Eylül 2013 Cumartesi

Valide Sultan Çorbası


Malzemeler:

1 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı sıcak et suyu
3-4 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kimyon
Köftesi İçin:
200 gram köftelik kıyma (Yağsız)
1 dilim ekmek (rondodan geçirilmiş)
1 tane ufak soğanın rendesi
Bir küçük diş rendelenmiş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon





Valide Sultan Çorbası


Yapılışı:

Köftesinin Yapılışı:
Köfte malzemelerinin hepsini karıştırarak yoğurun. Yoğurduktan sonra 20 dakika bekletin. Sonra bir tepsi içerisine un serpin ve bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içerisine koyup bekleyin.
Çorbanın Yapılışı:
Yoğurt, yumurta ve un karıştırılır ama un kavrulmaz. 3 bardak soğuk su eklenir ve kısık ateşte ısınana kadar beklenir. Isındıktan sonra içerisine et suyu eklenir. Yavaş yavaş karıştırma sürdürülür. Kaynama sırasında içerisine kimyon, una bulanmış bilye büyüklüğünde oluşturmuş olduğunuz köfteleri ekleyin. En son olarak çorbanın tuzu da eklenir kaynadıktan 10 dakika sonra altı kapatılır. Çorba dinlendirilir. İsterseniz üzerine nane, kırmızı biber, yağdan oluşan soslarda yapıp dökebilirsiniz.
Çorbanın kıvamı koyu olursa et suyu koyulur ve çorbanın kesilmemesi için tuzu en sona koyulur.

Resimler:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder