24 Eylül 2013 Salı

Elmalı Pasta

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında beklemiş yumuşak margarin
4 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 tane yumurta

Un

1 paket vanilya

İç malzemesi:

4 tane elma
4 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın



Elmalı Pasta

Yapılışı:

İç malzemesinin yapılışı: Dört tane elma rendelenir ve şeker ile pişirilir ardından tarçın eklenir ve iç malzemesi tamamlanır. Hamurun yapılışı: Bir paket oda sıcaklığında yumuşamış margarinin üzerine şeker, kabartma tozu ve yumurta bir kaba koyulur ve yoğurulur. Sonra un konulur. Hamurun kıvamı ne katı, ne de yumuşak olur. Yağlanmış tepsiye hamurun 3/2 si şekildeki gibi serilir. 



Serilen hamurun üstüne elmalı iç yayılır. Hamurun geri kalan kısmı buzdolabında hamur katılaşıncaya kadar bekletir.  Katılaşan hamur buzdolabından alınır ve elmalı için üzerine rendelenir şekildeki gibi.


En son olarak fırına verilir. Üzerine pudra şekeri de elenebilir.
Afiyet Olsun

Resimler:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder