Malzemeler:
1 tane yumurta3 tane yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
İç malzemesi:
Beyaz Peynir, kaşar peyniri
Maydanoz
Tavada Sodalı Börek
Yapılışı:
Bir kasede soda, süt, yumurta ve sıvı yağ çırpılır. 1 tane yufka yağlanan tavaya kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir. Üzerine diğer bir yufkanın yarısını kopartılarak atılır sostan kaşık yardımıyla üzerine yayılarak dökülür. Yufkanın diğer yarısı da koparılarak atılır ve yine sostan dökülür. İç malzeme yufkanın üzerine yayılır. 3 yufkaya da aynı şekilde 2. yufkaya yaptığımız gibi yapılır. Tabana serilen yufkanın kenarda kalan katları üzerine kapatılır ve kalan sostan üzerine sürülür. Tava ocağa koyulur ve orta ateşte pişirilir. Çatalla kaldırarak kontrol edebilirsiniz. Bir tarafı pişince tabak ya da kapak yardımıyla ters çevrilir. Kaydırılarak tavaya geri koyulur. Diğer tarafından pişmesi beklenir. Pişen börek dilimlenir ve servise hazırlanır
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder