27 Eylül 2013 Cuma

Biber Sosu

Malzemeler:

1 kg salçalık biber
1 kg köy domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşık zeytin yağı
1 yemek kaşık domates salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
karabiber, kimyon, pulbiber, tuz




Biber Sosu

Yapılışı:



Biberler yıkanır, kurutulur; çatalla bazı yerlerinden delinip fırın tepsisine koyulur ve 200 derecede yumuşayana kadar pişirilir. Derin bir tencereye 2 kaşık zeytin yağı koyulur domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır ve tencereye koyulur ve bir kaşık tuz atıp on dk pişirilir. Diğer yandan pişirilen yada közlenen biberlerin kabukları soyulur çekirdekler çıkarılır ve üst üste koyulup ince ince küp gibi kesilir ve tencerede pişen domatese eklenir. Ardından bir kaşık yağda ince kıyılmış sarımsak sotelenir ve salçalar eklenir kokusu çıkana kadar pişirilir ve sosa eklenir ve dövülmüş ceviz ve baharatlar eklenir karıştırılır. On dakika daha pişirilir altı kapatılır beş on dakika sonra kavanozlar koyulur kapağı kapatılır ters çevrilir bekletilir bir gün...isteyen daha fazla yapıp kavanozlara koyup konserve gibi pişirebilir... Çok güzel oluyor ve isteyen acılı da yapabilir.
Afiyet Olsun


Resimler:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder