12 Eylül 2013 Perşembe

Dolma İçi Yemeği

Malzemeler:

1 tane orta boy soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı bulgur veya yarma
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Üzeri için:
3 parmak geçecek kadar sıcak su
Çemen (isteğe bağlı)








Dolma İçi Yemeği

Yapılışı:

Mercimekler ılık suda hafif şişene kadar ıslatılır.
Tencerede sıvı yağ ve ince doğranmış soğan hafif kavrulur. Salça ve baharatlar eklenir.
Islatılıp şişmiş mercimekler ve yarma eklenir karıştırılır.üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
Eğer düdüklü tencerede yapıyorsanız kaynara çıktıktan sonra 15 dk, normal tencerede mercimekler yumuşayana kadar pişirilmesi yeterli olacaktır. 
Çemen de koyulursa lezzetli olur:)
Afiyet Olsun

Resimler: 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder