3 Aralık 2013 Salı

Patatesli Büzme Börek

Malzemeler:

2 yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
3 tane patates
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ




Patatesli Büzme Börek

Yapılışı:


Bir yufkayı serin yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su karışımını sürün fırçayla 
yufkanın ortasından büzüştürün


Öbür taraftan da tekrar ortaya doğru büzüştürün



Dört kanat oluştu bir kanadı ortaya örtün


Patatesli içi koyun  peynirli maydanozlu da olur


Kanatları üzerine örtün


Tersini çevirin büzük olan yerler üste gelecek


üstüne bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı yoğurt 
iki yemek kaşığı sıvı yağ karışımdan sürün.

Tepsiye dizin ve fırına verin

Afiyet olsun


Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder