Malzemeler:
2 yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
3 tane patates
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Büzme Börek
Yapılışı:
Bir yufkayı serin yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su karışımını sürün fırçayla
yufkanın ortasından büzüştürün
Öbür taraftan da tekrar ortaya doğru büzüştürün
Dört kanat oluştu bir kanadı ortaya örtün
Patatesli içi koyun peynirli maydanozlu da olur
Kanatları üzerine örtün
Tersini çevirin büzük olan yerler üste gelecek
üstüne bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı yoğurt
iki yemek kaşığı sıvı yağ karışımdan sürün.
Tepsiye dizin ve fırına verin
Afiyet olsun
Bir yufkayı serin yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su karışımını sürün fırçayla
yufkanın ortasından büzüştürün
Öbür taraftan da tekrar ortaya doğru büzüştürün
Tersini çevirin büzük olan yerler üste gelecek
üstüne bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı yoğurt
iki yemek kaşığı sıvı yağ karışımdan sürün.
Tepsiye dizin ve fırına verin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder