5 Aralık 2013 Perşembe

Çeşnili Un Çorbası

Malzemeler:

5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sebzeli baharat çeşni
Biraz sıvı yağ
Tereyağı ve nane








Çeşnili Un Çorbası

Yapılışı:


Bir tencereye biraz sıvı yağ konur yağ kızınca un koyup beş dakika kadar kavurun.
Üzerine yeterince su koyun karıştırarak kaynatın.
Bir yemek kaşığı baharatlı çeşni koyun beş dakika piştikten sonra altını kapatın.
Üzerine tere yağda nane eritin.
Çorbanın üzerine dökün.
Çeşninin tuzu yeterli değilse az tuz koyun.
Not: çorbayı tel çırpıcıyla karıştırırsanız un topaklanması olmaz
Afiyet olsun


Resimler:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder