Malzemeler:
iki paket petit beurre bisküviKreması için:üç su bardağı süt
üç yemek kaşığı dolu dolu un
İki yemek kaşığı kakao
Beş yemek kaşığı şeker
Bir paket vanilya
Üzeri için:
Çikolata sosu
Hindistan cevizi
Ortasına muz
Muzlu Piramit Pasta
Yapılışı:
Öncelikle kremasını hazırlamak için tencereye sütü, unu,şekeri, ve kakaoyu koyup karıştırarak pişiriyoruz. pişirmeye yakın vanilyayı ekliyoruz.koyu kıvamlı krema olacaktır. sonra bisküvilerin altına aliminyum folya serin üç sıra dik şekilde enine dördüncü sırada boyuna diziyoruz.iki sıra krema sürüyoruz üçüncü sıraya geldiğimizde ortadaki bisküvilerin üstüne bisküvi dizmiyoruz sadece yanlarına dizerek dördüncü sırayı;da tamamlıyoruz ortasına boş kalan bisküvilerin arasına muzu koyuyoruz.yanlardan folyoyu tutarak birleştiriyoruz sonra folyoyla beraber buzdolabının buzluğuna koyup iki saat dinlendirin bu arada çikolata sosu hazırlayıp soğuttuktan sonra buzluktan çıkardığımız pastanın üzerine döküyoruz buzluğa tekrar koyup yarım saat kadar dinlendiriyoruz üzerine hindistan cevizi serpin dilimleyip servis edin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder