14 Aralık 2013 Cumartesi

Ayva Tatlısı

Malzemeler:

4 adet ayva
2 su bardağı şeker
Çok az gıda boyası
Kaymaklı krem şanti
Üzeri için:
Yeşil fıstık






Ayva Tatlısı

Yapılışı:

Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan kesinÇekirdeklerini çıkarın kararmaması için limonla ovun Geniş bir tencereye dizin şekeri ayvaların üzerine dökün
Ayvaların çekirdeklerini koyun bir kap da çok az gıda boyasını yarım çay bardağı suyla karıştırıp Ayvaların üzerine dökün kaynadıktan sonra altını kısın
Yumuşayana kadar pişirin piştikten sonra altını kapatın soğumaya bırakın Ortalarına kaymaklı krem şanti koydum Üzerine yeşil fıstık yoktu damla çikolata koydum
Afiyet Olsun


Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder