Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı su
1 buçuk su bardağı şeker
2 paket salep içecek
2 paket damla sakızlı vanilya
1 adet damla sakızı
Üzeri için:
Tarçın (isteğe bağlı)
Salepli Damla Sakızlı Sütlaç
Yapılışı:
Bir su bardağı pirinci üç su bardağı suyla kaynatalım ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın
pirinçler tamamen şişip patladığı zaman bir saat kadar durdurun
Ayrı bir tencerede sütü şekeri pirinci suyla açtığımız nişastayı salepleri damla sakızlı vanilyaları ekleyin
damla sakızın ekleyip karıştırarak pişirin sütlacınız kaynadığı zaman ocağı kısalım
On dakika kadar kısık ateşde arada karıştırarak pişirelim
Kıvamını alan sütlacınızı kaplara alalım
soğuduğu zaman tarçınla süsleyin
Not: Katı olursa biraz daha süt koyun.
Afiyet OlsunNot: Katı olursa biraz daha süt koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder