10 Kasım 2013 Pazar

Salepli Damla Sakızlı Sütlaç

Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı su
1 buçuk su bardağı şeker
2 paket salep içecek
2 paket damla sakızlı vanilya
1 adet damla sakızı
Üzeri için:
Tarçın (isteğe bağlı)



Salepli Damla Sakızlı Sütlaç

Yapılışı:


Bir su bardağı pirinci üç su bardağı suyla kaynatalım ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın
pirinçler tamamen şişip patladığı zaman bir saat kadar durdurun
      Ayrı bir tencerede sütü şekeri pirinci suyla açtığımız nişastayı salepleri damla sakızlı vanilyaları ekleyin
damla sakızın ekleyip karıştırarak pişirin sütlacınız kaynadığı zaman ocağı kısalım
    On dakika kadar kısık ateşde arada karıştırarak pişirelim
     Kıvamını alan sütlacınızı kaplara alalım
      soğuduğu zaman tarçınla süsleyin
Not: Katı olursa biraz daha süt koyun.
Afiyet Olsun


Resimler:





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder