10 Kasım 2013 Pazar

Patatesli Rulo Börek

Malzemeler:

İçi için:
3 yufka
Sosu için:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Harcı için:
4 tane patates
1 tane soğan
1 kase kaşar peyniri
Pul biber, karabiber, maydanoz, tuz



Patatesli Rulo Börek

Yapılışı:


İç Malzemenin Yapılışı: Soğan küçük doğranır bir tencerede yağda kavrulur. Patatesleri rendeleyip suyunu sıkın ve soğanların üzerine koyun. (Çiğ patates) Soğanla patates pişirilir. İstenilen baharatlar eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan harca maydanoz ve kaşar peyniri eklenir. Böreğin Yapılışı: Yufkanın bir tanesi serilir üzerine hazırladığımız sos sürülür. İkinci yufkada birinci yufkanın üzerine sürülür yine sos sürülür ve üçüncü yufkada üzerine serilir sos sürülür hazırlanan harç eşit miktarda yufka üzerine dağıtılır. Yufkanın iki kenarını katlayıp rulo sarın. Buzdolabında 30 dk bekletip rulolar kesilir. Tepsiye dizilir artan sos üzerilerine sürülüp fırında pişirilir.
Afiyet Olsun


Resimler:













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder