8 Kasım 2013 Cuma

Amasya Çöreği

Malzemeler:

2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytin yağ
2 yumurta (sarıları üstüne)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 paket margarin (yumuşamış)
1 kase ceviz
Tuz
Yeterince un




Amasya Çöreği

Yapılışı:


İki buçuk su bardağı ılık su, 1 paket maya, 1 su bardağı zeytin yağı, 1 yemek kaşığı şeker ve tuz 2 yumurtanın beyazını koyup hamuru yoğurun, üzerini örtün. Mayası gelene kadar sıcak bir ortamda durdurun. Mayası gelen hamura yumuşamış margarini yedirin. Hamuru gene mayalandırın. 1 kase cevizi hamura ekleyin gene yoğurun. Hamurdan resimdeki gibi yuvarlaklar yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarılarını sürün ve fırına verin.
Afiyet Olsun



Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder