8 Kasım 2013 Cuma

Amasya Bamyası

Malzemeler:

1 kilo bamya
2 tane orta boy soğan
2 tane domates
300 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
Limon tuzu





Amasya Bamyası

Yapılışı:


Bir tencereye sıvı yağ koyalım. Üzerine 2 tane yemeklik doğranmış soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Ayrıca etini ayrı bir tencerede susuz kendi suyuyla pişirelim. Soğanları kavurduğumuz tencereye, domatesleri yemeklik doğrayıp koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Bunlar kavrulduktan sonra üzerine bamyayı koyun, düdüklüde pişirilen eti de koyun ve suyu da koyun pişirin.
Afiyet Olsun



Resimler:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder