Malzemeler:
1 kilo bamya
2 tane orta boy soğan
2 tane domates
300 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
Limon tuzu
2 tane orta boy soğan
2 tane domates
300 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
Limon tuzu
Amasya Bamyası
Yapılışı:
Bir tencereye sıvı yağ koyalım. Üzerine 2 tane yemeklik doğranmış soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Ayrıca etini ayrı bir tencerede susuz kendi suyuyla pişirelim. Soğanları kavurduğumuz tencereye, domatesleri yemeklik doğrayıp koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Bunlar kavrulduktan sonra üzerine bamyayı koyun, düdüklüde pişirilen eti de koyun ve suyu da koyun pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder