20 Mart 2014 Perşembe

Sac Böreği

Malzemeler:

3-4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket tek kullanımlık maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardağa yakın ılık su
İçi için:
Peynir maydanoz kıymalı soğanlı ıspanaklı olur (Ben peynirli ve kıymalı yaptım)



Sac Böreği

Yapılışı:

Un, yoğurt,yumurta,maya,şeker,tuz ve su koyup hamuru yoğurun.suyunu kendiniz ayarlayın ele yapışmayan bir hamur olacak.Hamuru mayalanması için 2 saat bekletin.Mayası gelen hamuru küçük bezeler yapıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın.içini koyup kapatıp hamur ruletiyle kesin teflon tavada az tereyağı sürüp kızartın.
Afiyet Olsun




Resimler:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder