22 Mart 2014 Cumartesi

Gubate

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp maya
1 kahve fincanı şeker
1 tutam tuz
3 yumurtanın beyazı
1 paket margarin (hamurun üstüne sürmek için)
İç harcı için:
1 kilo patates (haşlanacak)
1 adet büyük soğan






Gubate

Yapılışı:

İçinin Yapılışı
Patatesi haşlayıp ezip püre yapın soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun patatesle karıştırın
biraz pul biber koyun.

Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur dokuz bezeye ayrılır
Bir paket margarin eritin ( Yetmezse yarım paket daha eritin)
Üç beze tek tek açılır her açılan bezeye eritilmiş yağ sürülür
Üç beze üst üste konulur
Rulo şeklinde sarılır.Bir kenara bırakılır.
Aynı işlem diğer bezeler içinde yapılır
Rulo şeklinde olan hamurlar küçük parçalar halinde kesilir.
Kesilen parçalar küçük yuvarlaklar şeklinde açılır.
Hamurun içine iç harcından konulup üçgen şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir
Önceden ısıtılmış fırında kızartın.
Afiyet Olsun


Resimler:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder