22 Mart 2014 Cumartesi

Metabolizmayı Hızlandırma Çayı

Malzemeler


1 porselen kapalı demlik
1 çay kaşığı yeşil çay
1 çay kaşığı mate çayı
3-4 adet acı kırmızı biber








Metabolizmayı Hızlandırma Çayı

Yapılışı:

Metabolizmayı hızlandıran çayı infüzyon yani kaynar suda bekletme tekniği kullanarakyapıyoruz. Bunun için kapaklı porselen demliğe ihtiyacımız var.
Metabolizmayı hızlandıran çay için kullanacağımız bitkiler uçucu yağ içeriyor. Bu uçucu yağları kaybetmemek için kapaklı demlik kullanacağız.
Yeşil çayda bulunan kateşin maddesi zayıflamayı sağlayan bir maddedir. Kateşin maddesi çok önemli bir antioksidan ve metabolizma hızını arttıran maddedir.
Ayrıca içinde kafein içerir bu nedenle tansiyon hastaları günde 2 bardaktan fazla yeşil çay içmemelidir.
Mate bitkisinde de yüksek oranda kafeinle beraber metabolizma hızını arttıran madde vardır. Aynı şekilde tansiyon hastaları günde 2 bardaktan fazla mate çaydan içmemelidir.
Kırmızı acı biber kapsaisin maddesi içerir. Kapsaisin maddesi biberin içerisindeki antioksidan maddedir. Ayrıca kırmızı acı biber metabolizma arttıran maddelere sahiptir.
Biberin acısıyla vücut sıcaklığı artar böylelikle metabolizma hızı artmış olur.
Porselen demliğin içerisine 1 tatlı kaşığı yeşil çayı daha sonra 1 tatlı kaşığı mate çayından ve isteğe görede 3-4 parça acı kırmızı biberden konulur. Üzerine kaynamış su konulur.
Porselen demliğin kapağı kapatılıp 5 dakika bekletildikten sonra metabolizmayı hızlandıran çay hazırdır.
Afiyet Olsun




Resimler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder