Malzemeler:
2-3 su bardağı un1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
50-60 gram sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket tek kullanımlık maya
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Pulbiber, tuz kızartmak için sıvı yağ
Patatesli Küçük Pişiler
Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrulur ele yapışmayan hamur kıvamında olacak hamuru 1 saate yakın mayalanmaya bırakın
patates haşlanır püre kıvamında ezilir soğan yemeklik doğranıp tavaya biraz yağ koyup kavurun ve patatese ekleyin baharatları koyup karıştırın
mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yağlanmış tezgahta elle açıp ortasına çay kaşığıyla patatesli içten koyup sıkıca kapatılır kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.Birazda tepside mayası gelir ve kızartma işlemine geçilir.tavaya bol yağ konulup ısıtılır sıcak yağa pişiler azar azar atıp kızartılır.
pişileri küçük köfte büyüklüğünde yapın
Not: Çok sıcak yağa atmayın aksi halde içi pişmez hamur kalır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder