Malzemeler:
1 kilo mor lahana1,5 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kırmızı Lahana Turşusu
Yapılışı:
Lahanayı önce dörde bölün sonra ince kıyın
üzerine tuzu serpin ovalayın bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak
sulanır gibi olacak lahanayı bir kavanoza sıkıca doldurun.
Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
Eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan yerde 8-10 gün bekletin.
üzerine tuzu serpin ovalayın bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak
sulanır gibi olacak lahanayı bir kavanoza sıkıca doldurun.
Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
Eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan yerde 8-10 gün bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder