Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt1 su bardağı su
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağ
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Alabildiğince un
Açma
Yapılışı:
Sütü ılıtıp hamur yoğuracağımız kaba koyalım
mayayı ekle karıştır 4 yemek kaşığı ekle karıştır 5-6 dakika bekle
sonra yumurtayı kır yağını,şekeri,tuzu,ekle iyice karıştır
sonra unu azar azar ekle kıvam alıncaya kadar yoğur
1- 2 saat üzerini örtüp mayalanmasını bekle sonra düğüm şekli verip yağlanmış tepsiye diz
üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu döküp fırına verin.
Ben fırını çok kısık ateşte açıp tepside mayalanmasını bekleyip açmalar kabardıkdan sonra fırının ayarını açıp
pişiriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder