22 Mart 2014 Cumartesi

Açma

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağ
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Alabildiğince un





Açma

Yapılışı:

Sütü ılıtıp hamur yoğuracağımız kaba koyalım
mayayı ekle karıştır 4 yemek kaşığı ekle karıştır 5-6 dakika bekle
sonra yumurtayı kır yağını,şekeri,tuzu,ekle iyice karıştır
sonra unu azar azar ekle kıvam alıncaya kadar yoğur
1- 2 saat üzerini örtüp  mayalanmasını bekle sonra düğüm şekli verip yağlanmış tepsiye diz
üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu döküp fırına verin.

Ben fırını çok kısık ateşte açıp tepside mayalanmasını bekleyip açmalar kabardıkdan sonra fırının ayarını açıp 
pişiriyorum.
Afiyet Olsun


Resimler:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder