22 Mart 2014 Cumartesi

Haşhaşlı Ceviz Poğaça

Malzemeler:

2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığında biraz az tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için
1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
1 çay bardağı parçalanmış ceviz





Haşhaşlı Ceviz Poğaça

Yapılışı:

lık sütün içine mayayı koyun eritin. Şeker ve tuzu da koyup erittikten sonra tüm malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurun üzerini örterek yarım saat mayalandırın. Daha sonra cevizle haşhaşı hamura yedirerek yoğurun. Haşhaş çok katı gelirse az sıvı yağ koyabilirsiniz. Hamura istediğiniz şekli verin ve tepside 10 dakika daha bekletin mayalandırın üstüne yumurta sarısı sürün ve fırına verip kızartın afiyet olsun
Afiyet Olsun




Resimler:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder