Malzemeler:
2 litrelik cam kavanoz3 elma
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı nohut
1 litre su (kaynatılıp soğutulmuş)
Evde Doğal Elma Sirkesi
Yapılışı:
Cam kavanozun yarısına kadar su doldurulur.içine nohut şeker bulgur atılır.
Elmalar kalın soyulup soyulan elma kabukları kavanoza atılır.üzerine kapak kapatılmaz
tülbent örtülür ve lastik geçirilir.Kavanoz ışık görmeyen oda ısısında bir yere kaldırılır.
Zamanla sirke oluştukça sirke kokusu çıkmaya başlayacaktır.Etrafına meyve sinekleri gelmeye başlayınca
sirkenin olmaya başladığı anlaşılır. bu süre 40 gün kadar sonra sirke süzülür içindeki malzemeler atılır.
kavanoz yıkanmadan tekrar sirkeyi kavanoza doldurun. 2 kaşıkda bal eklenir. Bu şekilde aylarca durdurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder