19 Ocak 2014 Pazar

Banyolu Gül Börek

Malzemeler:

6 tane yufka
Sosu için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
İçi için:
Peynir, ıspanak
isteğe bağlı pul biber



Banyolu Gül Börek

Yapılışı:

Sos malzemesini çırpın
ıspanağı yıkayıp ince doğrayın. bir yufkayı tezgaha serin dörde kesin.ortadan bir eninden bir boyundan.
geniş kenarına peynirli ıspanaklı içten koyup rulo şeklinde sarın. gül şekli verin. böreklerin hepsi bu şekilde hazırlanır.her börek bir kase suyun içine daldırıp çıkarın. yağlanmış tepsiye dizin.
buzdolabına koyup bir gün dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin pişirin.
Afiyet Olsun


Resimler:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder