Malzemeler:
6 tane yufkaSosu için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
İçi için:
Peynir, ıspanak
isteğe bağlı pul biber
Banyolu Gül Börek
Yapılışı:
Sos malzemesini çırpın
ıspanağı yıkayıp ince doğrayın. bir yufkayı tezgaha serin dörde kesin.ortadan bir eninden bir boyundan.
geniş kenarına peynirli ıspanaklı içten koyup rulo şeklinde sarın. gül şekli verin. böreklerin hepsi bu şekilde hazırlanır.her börek bir kase suyun içine daldırıp çıkarın. yağlanmış tepsiye dizin.
buzdolabına koyup bir gün dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin pişirin.
Afiyet Olsun
Sos malzemesini çırpın
ıspanağı yıkayıp ince doğrayın. bir yufkayı tezgaha serin dörde kesin.ortadan bir eninden bir boyundan.
geniş kenarına peynirli ıspanaklı içten koyup rulo şeklinde sarın. gül şekli verin. böreklerin hepsi bu şekilde hazırlanır.her börek bir kase suyun içine daldırıp çıkarın. yağlanmış tepsiye dizin.
buzdolabına koyup bir gün dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin pişirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder