31 Ocak 2014 Cuma

Velibak

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 paket tek kullanımlık maya
Su ve tuz
İçi için:
3-4 tane orta boy patates
1 adet orta boy soğan







Velibak

Yapılışı:

Patatesi haşlayın kabuğunu soyup ezip püre yapın pul biber koyun.
Soğanı ince doğrayın sıvı yağda kavurun patatese koyun ve yuvarlak toplar yapın.
Yapılışı;hamur yoğurma kabına un su tuz ve maya koyup yoğurun yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
üzerine örtü örtüp mayası gelmesini bekleyin.
mayası gelip kabaran hamurdan küçük parçalar yapıp elimizle hamuru biraz açıp ortasına patatesli toptan koyun ve kapatıp yuvarlayın



 bütün hamurları bu şekilde hazırlayın ve hamurları merdaneyle ince açın teflon tavada veya sacda kızartın.ve her tarafına tereyağı sürün.dilimlere ayırın servise hazır
Afiyet Olsun
Not:patates topları büyük olursa daha güzel olur içi fazla olursa daha lezzetli olur




Resimler:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder