20 Nisan 2014 Pazar

Paça Çorbası

Malzemeler:

Yarım kilo kelle eti
Terbiyesi için:
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvı yağ karışımı pul biber






Paça Çorbası


Yapılışı:

Paçalık et düdüklü tenceresine konulup suyuda konup kapağını kapatıp pişirin
kısa sürede pişiyor fazla pişirmeyin etler çok ezik oluyor sonra
piştikten sonra küçük küçük doğrayın ve terbiyesini yapın.

Terbiyesi için : 2 kaşık unu 1 yumurta sarısını karıştırın su koyup iyice çırpın yemek sıcaksa yemeğin sıcak suyundan terbiyesine koyup karıştırın ve yemek tenceresine terbiyeli karışımı boşaltın karıştırarak kaynatın.
ocağın altını kapatın.
--- Afiyet Olsun ---
Üstüne sirke sarımsak dökün


Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder