Malzemeler:
1 adet yufka1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı yoğurt
İç harcı için:
50 gr lor peynir ya da beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı yoğurt
Büzgülü Midye Böreği
Yapılışı:
Yufkayı tezgaha serin.
bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya bölün
bir kaseye su zeytin yağı ve yoğurdu karıştırıp
Diğer yandan başka bir kaba peyniri koyun çatal yardımı ile ezin
ince doğranmış maydanozu karıştırın ben evde çökelek vardı çökelekle yaptım
çökeleğe birazda kaşar peyniri rendeledim
yufkanın bir parçasını tezgaha serin. üzerine fırçayla yağlı karışımdan sürün
yufkanın uç kısmını geniş kısmına doğru büzerek toplayın.Daha sonra yufkaları yan yana
birleştirin. iki uçtan birini diğerinin üzerine koyun. hazırladığınız peynirli karışımdan yufkanın ortasına doğru koyun şekildeki gibi sarın
bütün yufkalara aynı işlemi yapın.
hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin böreklerin üzerine yumurtalı harcı sürün.
Fırına verip kızartın.
Şekildeki gibi uçdan başlayıp yarısına kadar rulo saralım üstteki
büzgülü yeri rulonun üzerine kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder