20 Nisan 2014 Pazar

Kabak Sarması

Malzemeler:


5 adet kabak
300 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz, nane ve karabiber
1,5 su bardağı sıcak su




Kabak Sarması


Yapılışı:

Kabaklar diş kabukları kazınır ve yıkanır boydan ince dilimler halinde kesilir
tuz serpilip yumuşayıncaya kadar en az 20 dakika bekletilir.ayrı bir kapta iç malzeme hazırlanır.
kıyma konur 2 adet soğan küçük doğranır.1 su bardağı ince bulgur konulup elle yoğrulur
maydanoz ince doğranır.tuz  karabiber konulur 1 çay bardağı sıvı yağın yarısını iç malzemeye koyun   
1 yemek kaşığı salçanın yarısını iç malzemeye koyup karıştırın elle köfte gibi iyice yoğrulur.
Kabaklar yumuşadığında iç malzemeyi küçük köfte  gibi yapıp  rulolar halinde sarılır.
 kabak sarmaları yemek pişirme tenceresine dizip 
1,5 su bardağı sıcak su yarım yemek kaşığı salçayı iyice karıştırıp
üzerine döküp pişirmeye bırakın kaynadıktan sonra altını kısıp 
yavaş yavaş pişirin.
üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
--- Afiyet Olsun ---


Resimler:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder