Malzemeler:
Kabak Sarması
Yapılışı:
Kabaklar diş kabukları kazınır ve yıkanır boydan ince dilimler halinde kesilir
tuz serpilip yumuşayıncaya kadar en az 20 dakika bekletilir.ayrı bir kapta iç malzeme hazırlanır.
kıyma konur 2 adet soğan küçük doğranır.1 su bardağı ince bulgur konulup elle yoğrulur
maydanoz ince doğranır.tuz karabiber konulur 1 çay bardağı sıvı yağın yarısını iç malzemeye koyun
1 yemek kaşığı salçanın yarısını iç malzemeye koyup karıştırın elle köfte gibi iyice yoğrulur.
Kabaklar yumuşadığında iç malzemeyi küçük köfte gibi yapıp rulolar halinde sarılır.
kabak sarmaları yemek pişirme tenceresine dizip
1,5 su bardağı sıcak su yarım yemek kaşığı salçayı iyice karıştırıp
üzerine döküp pişirmeye bırakın kaynadıktan sonra altını kısıp
yavaş yavaş pişirin.
üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder