Malzemeler:
Nokul
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık suyu bir yumurtanın beyazını tuzu şekeri,mayayı haşlanmış ve rendelenmiş patatesi
koyup un ekleyerek iyice yoğurup yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. üstünü örtüp mayalanmaya bırakın.
hamur mayalanınca 3 bezeye bölüyoruz.hamuru açacağımız yere sıvı yağ sürüp hamuru açın daha sonra sıvı yağla
incelttiğimiz haşhaşı açılmış hamurun üzerine döküp kaşık yardımıyla hamurun her tarafına yayın.
haşhaş sürülen hamuru rulo haline getiriyoruz.bıçakla 3-4 parmak kalınlığında kesin
kestiğimiz hamurları elimizle içe doğru kıvırın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip
fırına verip kızartın
--- Afiyet Olsun ---
Yoğurma kabına ılık suyu bir yumurtanın beyazını tuzu şekeri,mayayı haşlanmış ve rendelenmiş patatesi
koyup un ekleyerek iyice yoğurup yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. üstünü örtüp mayalanmaya bırakın.
hamur mayalanınca 3 bezeye bölüyoruz.hamuru açacağımız yere sıvı yağ sürüp hamuru açın daha sonra sıvı yağla
incelttiğimiz haşhaşı açılmış hamurun üzerine döküp kaşık yardımıyla hamurun her tarafına yayın.
haşhaş sürülen hamuru rulo haline getiriyoruz.bıçakla 3-4 parmak kalınlığında kesin
kestiğimiz hamurları elimizle içe doğru kıvırın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip
fırına verip kızartın
--- Afiyet Olsun ---
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder