20 Nisan 2014 Pazar

Nokul

Malzemeler:

1 yumurta
2.5 su bardağı ılık su
1 kg haşlanmış patates
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Yeterince kadar un
Ezilmiş haşhaş (400 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ (haşhaşı karıştırmak için)




Nokul


Yapılışı:

 Yoğurma kabına ılık suyu bir yumurtanın beyazını tuzu şekeri,mayayı  haşlanmış ve rendelenmiş patatesi
koyup un ekleyerek iyice yoğurup yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. üstünü örtüp mayalanmaya bırakın.
hamur mayalanınca 3 bezeye bölüyoruz.hamuru açacağımız yere sıvı yağ sürüp hamuru açın daha sonra sıvı yağla 
incelttiğimiz haşhaşı açılmış hamurun üzerine döküp kaşık yardımıyla hamurun her tarafına yayın.
haşhaş sürülen hamuru rulo haline getiriyoruz.bıçakla 3-4 parmak kalınlığında kesin 
kestiğimiz hamurları elimizle içe doğru kıvırın üzerine yumurta sarısı sürüp  susam serpip
fırına verip kızartın
--- Afiyet Olsun ---





Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder