20 Eylül 2014 Cumartesi

Sarıyer Böreği

Malzemeler:

1 paket baklava yufkası
70 gram eritilmiş tereyağı
1 küçük çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:
Yarım kilo kıyma
3 adet soğan
Baharatlar
İsteğe bağlı peynirli maydonozluda olabilir







Sarıyer Böreği


Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda tencerede kavrulur hafif rengi dönene kadar isteyen kuş üzümüde koyabilir ben koymadım ardından kıyma konulur az kavrulur birazda böreğin içinde pişecek. börek için aralarına sürmek üzere olan harcımız hazırlanır. eritilmiş tereyağı sıvıyağı süt soda yumurta ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır. baklava yufkalarını kurutmadan yapmalı hızlı hareket etmek gerekiyor üzeri nemli bezle örtülebilir ilk katı tezgaha serin fırça ile hazırlanan harçdan sürülür. 2. 3. 4. yufkayada 5. yufkayada sürülüp iç kıymalı harcı uç kısma koyup rulo sarıyoruz. yağlanmış tepsiye diziyoruz bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp uzunlamasına diziyoruz. ve geri kalan sosun hepsini böreğin üzerine dökün.
Afiyet Olsun


Resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder