Malzemeler:
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı
Yapılışı:
Önce jöle için portakal suyu nişasta ve şeker koyulaşana kadar pişirilir.
Ilındıktan sonra kalıplara biraz konulur konulur.
Dolaba koyup donması beklenir 20 dakika kadar
Ayrı bir tencerede irmik tatlısı için süt irmik şeker biraz koyulaşana kadar pişirilir.
Vanilyası konulur
İrmik tatlısı ılıyınca jöleli kalıpların üzerine dökülür.paylaştırılır.
Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra kalıpları ters çevirin.
Not:. Muffin kalıplarında istenilen kalıplarla yapılabilir.
Vişne suyuyla yapılır daha güzel oluyor
Bu malzemeden çok çıkıyor malzemeler yarıya indirilebilir.
Afiyet Olsun
Önce jöle için portakal suyu nişasta ve şeker koyulaşana kadar pişirilir.
Ilındıktan sonra kalıplara biraz konulur konulur.
Dolaba koyup donması beklenir 20 dakika kadar
Ayrı bir tencerede irmik tatlısı için süt irmik şeker biraz koyulaşana kadar pişirilir.
Vanilyası konulur
İrmik tatlısı ılıyınca jöleli kalıpların üzerine dökülür.paylaştırılır.
Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra kalıpları ters çevirin.
Not:. Muffin kalıplarında istenilen kalıplarla yapılabilir.
Vişne suyuyla yapılır daha güzel oluyor
Bu malzemeden çok çıkıyor malzemeler yarıya indirilebilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder