20 Eylül 2014 Cumartesi

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Jölesi için:
3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
ve hazır meyve suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker




Portakal Jöleli İrmik Tatlısı


Yapılışı:

Önce jöle için portakal suyu nişasta ve şeker koyulaşana kadar pişirilir.
Ilındıktan sonra kalıplara biraz konulur konulur.
Dolaba koyup donması beklenir 20 dakika kadar

Ayrı bir tencerede irmik tatlısı için süt irmik şeker biraz koyulaşana kadar pişirilir.
Vanilyası konulur
İrmik tatlısı ılıyınca jöleli kalıpların üzerine dökülür.paylaştırılır.
Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra kalıpları ters çevirin.

Not:. Muffin kalıplarında istenilen kalıplarla yapılabilir.
Vişne suyuyla yapılır daha güzel oluyor
Bu malzemeden çok çıkıyor malzemeler yarıya indirilebilir.
Afiyet Olsun


Resimler:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder