8 Aralık 2014 Pazartesi

Tarhana Çorbası

Malzemeler:3 kilo kırmızı biber
1,5 2 kiloya yakın süzme yoğurt
2 bağ maydanoz
2 bağ nane
1 bağ reyhan
1 kilo yeşil biber
1 kilo soğan
2 kilo domates
 istenirse sarımsak 4-5 diş sarımsak ve tuz
5 kilo un yeterince

Yapılışı:malzemeleri robottan geçirin
yoğurdu katın karıştırın en son ununu koyup elinizle yoğurun ekmek hamuru kıvamında olana dek un koyup yoğurun( kulak memesi kıvamındaki hamurdan az daha cıvık olacak sert değil yani)
ağzı kapaklı bir kovaya koyun güneş gören balkona koyun. 3-4 gün balkonda dursun.
gelip gidip karıştırın 3- 4 gün boyunca
balkona temiz bir örtü serin kaşıkla dökün aralıklı
kurumaya başlayınca öbür tarafını çevirin. tam kurumadan alın
elinizle ufalayın robottan geçirin.
tekrar iyice kurutun ben büyük masanın üstüne bez serip
tekrar iyice kurumasını sağladım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder